Interviu cu Cristian Ambrosie, președinte executiv Navobi Iasi

Interviu Cristian Ambrosie, președinte executiv Navobi Iasi

 

R: Bună ziua domnule Preşedinte şi felicitări pentru performanţele din campionatul trecut. Cum aţi reuşit clasarea pe locul al doilea, dar şi disputarea finalei Cupei României?

CA: Mulţumesc. Aceste performanţe, pe care aş îndrăzni să le numesc excepţionale şi chiar istorice pentru oraşul nostru, Iaşi, au fost rodul unui grup care s-a mobilizat perfect, începând cu staff-ul clubului şi până la cele mai tinere componente ale echipei. Am reuşit să omogenizăm un lot de peste 20 de jucătoare care, cu multă pasiune dar şi cu o disciplină de fier impusă de managerul general, prof. Adrian Ambrosie, au creat din Navobi Iaşi un brand naţional. Ţin să mulţumesc tuturor acestor mari sportive care in afară de ambiţie şi pasiune, au pus mult suflet şi au dovedit că au caracter. De altfel, au respectat pe deplin deviza clubului Navobi : ,,Performanţă în sport şi în caracter!”

R: Astăzi au avut loc tragerile la sorţi pentru programul viitorului campionat al ligilor feminine de fotbal şi am rămas surprins să regăsesc Navobi Iaşi în liga a doua! Ce s-a întâmplat, cine a luat această decizie?

CA: În urma unei discuţii care a durat cateva saptamani, noi cei din conducerea clubului am decis să înscriem, pentru campionatul următor, echipa în eşalonul secund, din mai multe motive. Unul dintre ele şi cel mai important a fost să ne reorganizăm ca echipă, având în vedere că multe dintre componente nu erau localnice si pe parcursul anului s-au făcut mari sacrificii de ambele părţi, mai ales de ordin financiar. Un alt argument care a înclinat balanţa către această decizie a fost şi faptul că jucătoarele nu mai puteau fi motivate să repete performanţele anterioare, adică maxim locul doi, pentru că, să fim oneşti, campiona Olimpia Cluj nu are şi nu va avea în următorii doi-trei ani o pretendentă care să o poată detrona. Acolo vorbim de epicentrul fotbalului feminin, academie de junioare începând cu vârsta de şapte ani, nucleul echipei naţionale, bugete de neatins de către celelalte cluburi din ţară şi altele. Un alt motiv foarte important este acela că, din respect şi pentru jucătoarele care nu au avut ocazia să joace mai mult în campionatul trecut, datorită concurenţei foarte mari, dar s-au pregătit la fel bine şi au răspuns prezent la fiecare meci, am hotărât să le dăm ocazia să se exprime la un nivel la care, cu siguranţă, vor arăta tot ce au invăţat, alături de un nucleu de cinci sau şase componente mai experimentate rămase din echipa ,,de aur’’ . Financiar vorbind nu puteam face fata in Superliga, fără a da salarii la jucatoarele care s-au sacrificat pentru echipa si oras. Ori cu bugetul avut, sau pe care ne bazam in acest an, era foarte dificil. Ultimul cred, dar nu cel din urmă motiv a fost şi numirea ,,locomotivei” clubului Navobi, fondatorul, mentorul, antrenorul Adrian Ambrosie, in funcţia de preşedinte a CSM Poli Iaşi. Fără el, capacitatea de parcurgere ale aceluiaşi traseu, aproape că s-a înjumătăţit! În concluzie, a fost un cumul de factori care a dus la elaborarea noului nostru proiect.

R: Acum înţeleg care este strategia dumneavoastră pentru noul an competiţional. Dar care este obiectivul propus, în acest context?

CA: Pentru că Navobi a avut în permanenţă preocuparea pentru competiţie, pentru atingerea unor performanţe şi pentru că ne plac provocările, anul acesta obiectivul nostru este clar: promovarea! Nu va fi o simplă formalitate, o ştim de la început, pentru că, în liga a doua ne vom întâlni cu echipe de tradiţie de-acum în fotbalul feminin, ba mai mult, cred că jumătate din ele îşi propun acelaşi lucru. De aceea, cu multă muncă şi la fel de multă pasiune, cu unitate în echipă, cu, sperăm, ajutorul financiar al factorilor locali sau, de ce nu, al iubitorilor de fotbal, de sport în general şi potenţi finaciar, eu cred că promovarea nu va fi doar o propunere pur teoretică. Şi, nu-i aşa, mai bine arată o promovare decât o retrogradare.

R:Vă mulţumesc şi vă doresc succes în îndeplinirea obiectivului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *