La multi ani 2018

Echipa de fotbal feminin Navobi Iasi, termina un an in care a realizat cele mai mari performante din istoria clubului. Infiintata in 2011, de catre Adrian Ambrosie si Daniel Zafiris, echipa a trecut prin etapele de calire ale fotbalului feminin si a reusit in 2016 sa termina pe podiumul Superligii, ocupand un onorant loc 3, dupa multipla campioana, Olimpia Cluj si eterna urmaritoare, ASA TG Mures. In acest an, Navobi s-a autodepasit, reusind sa refaca in retur, avansul de 8 puncte pe care il avea, ocupanta locului 2 a Superligii,  CFR Timisioara! Invingand cu 2-1 ultimul meci impotriva banatencelor de pe Bega, moldovencele au reusit sa obtina medalia de argint a Superligii nationale la fotbal feminin.

Mai mult, dupa o semifinala disputata cu CSS Targoviste, Navobi a jucat finala Cupei Romaniei, in Dealul Copoului din Iasi, impotriva Olimpiei Cluj.

Dupa acest sezon reusit, fara finantarea promisa, Navobi a pierdut cele mai importante jucatoare (Mirela Abalasei, Rodica Petrisor, Ana Maria Vasile – Universitatea Alerxandria, Nina Anca – Fair Play Bucuresti, Monica Bentoiu si Loredana Nica – Universitatea Galati, Elena Raduc – Olimpia Cluj, Iulia Mera  – ASA Tg Murtes, Nadia Colescnicenco – Vasas Femina, Larissa Ambrosie – Anglia, Maria Spinu – Chisinau iar Ana Foia, Rahela Gangal, Claudia Dollorenzo, Artimeza Ciubotariu, Stefana Ciobanu, Justine Prata si Geo Ilas – din diverse motive, renuntand la fotbal) si in consecinta s-a inscris in Liga a II-a a fotbalului feminin.

Turul de campionat nu a fost stralucit, si a adus numai 2 victorii si 5 infrangeri. Greul l-au dus ”vetereanele echipei”,  Teo Placinta, Nicoleta Deca, Andreea Grigoras, Catalina Cojocaru, Nadia Vasilica si Adina Rognean, alaturi de junioarele talentate Iulia Zamfir, Ana Palaghia, Diana Nistor, Cristina Capra, Ana Proca, Andreea Sighiartau, Larisa Ionescu, si altele. Antrenorul echipei, Cristian Amironesei, spunea: ”scopul este sa reorganizam echipa, sa crestem junioare din pepiniera proprie si in cativa ani sa revenim mai puternici in Liga I”.  Credem ca acest lucru se poate realiza in urmatorii ani, avand sustinerea de care echipa are nevoie si din partea autoritatilor locale.

Urmeaza un an 2018 care nu stim ce va aduce. Dar avem speranta ca sportul iesean se va redresa. La fel si finantarile.

Din partea CS Navobi uram un an binecuvantat tuturor celor care iubesc sportul in general si fotbalul feminin in special, sperand ca si echipele nationale ale Romaniei sa se califice in competitiile in care sunt angrenate, pentru ca prin acest lucru sa creasca atractivitatea spre a se investi in fotbalul feminin.

La multi ani 2018!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *