Selena Constanta – Navobi Iasi 3-1 (2-0)

Liga a II-a fotbal feminin, etapa a doua

Duminica 01 octombrie 2017, ora 11,00, teren foarte bun, vreme rece si vânt, 12 grade C

Selena Constanta – Navobi Iasi 3-1 (2-0)
Au marcat: Eugenia Stroe (‘6 penalty, ‘18, ‘68 penalty), respectiva Teodora Placinta (‘57)

 

Etapa a doua a Ligii secunde la fotbal feminin a trimis echipa Navobi Iasi la Constanta, acolo unde a intalnit echipa Selena.

Tânăra formație Navobi, aflată in plina reconstrucție, nu a putut trece de experimentata si matura echipa de pe litoral, care a avut in Eugenia Stroe, un monument de forța a naturii, care a reusit sa marcheze un hattrick, cu doua goluri din penalty.

Ieșencele au punctat la partea artistica, având o posesie superioară, ajutate din teren de experimentatele jucătoare Teodora Placinta si Nadia Vasilica.

Gazdele au deschis scorul in min 6 dintr-un penalty foarte usor acordat, la un duel aerian, in careul mic, între portarul iesean Andreea Sighiartau si Eugenia Stroe, jucătoarea ieseana boxând balonul in extremis, însă arbitrul a dictat punctul cu var, desi forțele si înălțimea erau evident disproporționate intre cele doua jucătoare, portarul fiind in careul mic.

Al doilea gol a fost marcat de aceasi jucătoare care a plecat dintr-o poziție suspecta de ofsaid, însă greșelile in aparare a dus la majorarea diferenței pe tabela de marcaj.

Dupa pauza, Navobi a controlat jocul si a reusit sa înscrie prin căpitanul echipei, Teodora Palcinta care a fost lansată in adâncime de Ana Palaghia. Ieșencele au fost la un pas de egalare, însă Andreea Grigoras, Diana Petrescu si Teodora Placinta au ratat din poziții favorabile.

In min 68 dobrogencele au închis jocul dintr-un nou penalty, corect acordat la o greseala a Alinei Butnaru care a pasat in careu la vârful constanțean si care a fost oprit prin fault de Ana Palaghia.

Cea mai mare ocazie a jocului a fost ratata de Diana Petrescu in min 83, cand a fost lansată excelent spre poarta adversa de Nadia Vasilica si a sutat pe langa portar dar si milimetric pe langa bara.

Așadar Selena a castigat meritat partida, datorita plusului de forța, experiența si maturitate avut, însă Navobi a punctat la tehnicitate si credem si la valoare, care, in viitorul apropiat va deveni din nou o forța in fotbalul feminin.

“Am intalnit un adversar bun, experimentat si pragmatic care se va bate la promovare anul acesta. Sunt mulțumit de progresul fetelor de la antrenament la antrenament si mai ales fata de meciul trecut. Mai avem mult de lucru, însă, desi media de vârsta a echipei noastre este undeva la 17 ani, am dovedit ca avem jucătoare de mare valoare si care, prin munca si seriozitate, in viitor vor avea un cuvânt de spus in fotbalul feminin românesc. Pregătim etapa viitoare unde speram sa spargem ghiață si sa câștigam!” (Robert Emanuel A., antrenor Navobi Iasi)

Formatia Navobi: Sighiartau, Zamfir, Nistor, Palaghia, Capra, Vasilica, Proca, Petrescu, Lupu, Grigoras, Placinta (cap.)


Etapa viitoare Navobi va juca acasa, pe terenul sintetic din Copou, duminica 08 octombrie, ora 11,00, cu Onix Ramnicu Sărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *