Super-Navobi-stele in sezonul 2016-2017

Navobi a avut cel mai bun an din istoria clubului. A jucat finala Cupei Romaniei si a terminat pe locul secund in Superliga de fotbal feminin. Din cele 18 partide jucate, a castiga 12, a remizat de doua ori (la Vasas si la Timisoara) si a pierdut 4 partide (2 cu Clujul, la Tg Mures si la Craiova). Echipa a adunat 35 de puncte (cu 16 mai putine decat Olimpia), a marcat 74 de goluri si a primit numai 29, clasandu-se astfel tot pe pozitia secunda la numar de goluri marcate si cele mai putine primite.

De aceasta frumoasa performanta se leaga numele portarului, experimentata Mirela Abalasei, care teoretic a inchis poarta la multe jocuri, ajutata bineinteles de linia excelenta de fundasi formata din Nina Anca, Maria Spinu, Monica Bentoiu, Iulia Mera, Larisa Ambrosie, Nadia Vasilica, Justine Prata, Stefana Ciobanu, Rahela Gangal sau Iulia Zamfir.

Mijlocul echipei a reprezentat echilibrul, motorul si mai ales servirea cu pase decisive pentru marcarea celor 74 de goluri, adica o medie de 4,11 goluri /meci, o adevarata si remarcabila realizare!

La aceasta performanta au contribuit: Loredana Nica (16), Ana Maria Vasile (14 – 6 goluri marcate in tur pentru Vasas), Nadia Colesnicenco (13), Teodora Placinta (12), Elena Raduc (4), Monica Bentoiu (4), Nicoleta Deca (4), Nina Anca (2), Adina Rognean (2), Diana Petrescu (2) si cate un gol Claudia Dollorenzo, Justine Prata, Maria Spinu, Rodica Petrisor, Iulia Mera, Nadia Vasilica.

Asadar, Navobi a intrat in istorie, finala Cupei Romaniei, medalia de bronz in editia precedenta, medalia de argint in aceasta editie de campionat. Ce va urma? Numai Dumnezeu stie. Speram insa ca performantele sa continue cu aceste minunate si Super-Navobi-stele de la Iasi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *